Meer resultaten voor 0 uren contract

0 uren contract
 
Nul-urencontract: wat mag wel en wat mag niet? HappyNurse.
Hierbij kijkt de werkgever dus niet naar de uren vermeld in het contract, maar naar de uren die daadwerkelijk zijn gewerkt. Het is gebruikelijk dat het vakantiegeld bij nul-urencontracten direct betaald wordt bij de gewerkte uren. Opzeggen van het contract.
0 uren contract en beschikbaarheid. Wat zijn de regels? Radar het consumentenprogramma van AVROTROS.
als" uw werkgever uw verzoek weigert, moet u 1 jaar wachten voordat u een nieuw verzoek mag doen." Is dat ook zo bij een nul uren contract? Berichten: 21 Geregistreerd: 01 feb 2009 0023.: Vind deze reactie leuk. RE: 0 uren contract en beschikbaarheid.
10 vragen door werkgevers over het 0-urencontract Manschap technisch uitzendbureau.
Er zijn, naast de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd vast contract, zes andere arbeidsrelaties. Denk hierbij aan het nul-urencontract, payrolling, een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, het min/max-contract, het werken met freelancers en het werken met uitzendrachten. Er bestaan dus veel verschillende arbeidsrelaties. Ze verschillen allemaal sterk van elkaar; de één is complexer dan de andere. In dit blog wordt er gekeken naar het 0-urencontract en beantwoordt Manschap de tien meest gestelde vragen door werkgevers over deze arbeidsovereenkomst die ons kantoor hebben bereikt. Dit artikel is niet alleen interessant voor werkgevers; ook voor werknemers is het goed om te weten wat je rechten zijn. Een 0-urencontract, wat houdt dat in? In verschillende branches komt het 0-urencontract veelvuldig voor. Denk hierbij aan bijvoorbeeld supermarkten, de horeca, de zorg en meer. In feite is het principe van het 0-urencontract heel simpel: een werknemer met een 0-urencontract werkt alleen als hij wordt opgeroepen of ingeroosterd. Dit betekent dus ook dat hij alleen over deze uren wordt betaald.
Flexibele contracten.
Werkgevers kunnen hier: Inloggen Aanvragen. Contract en ontslag / Contract en loon / Flexibele contracten. Contract en ontslag. Contract en loon. Tijdelijk en vast contract. Vakantie en verlof. Discriminatie op de werkvloer. Contact met Arbeidsjuridische dienstverlening AJD. Bij flexibele contracten ligt het niet vast hoeveel uren uw werknemer werkt.
0 uren contract: Wat zijn de regels?
Bij een contract voor onbepaalde tijd moet de werkgever de overeenkomst zelf opzeggen volgens de regels van het ontslagrecht. Een werknemer met een 0-uren contract kan na 6 maanden aanspraak maken op een vast aantal uren. Wat zegt de wet over het 0-uren contract?
0 uren contract: Wat zijn de regels?
Bij een contract voor onbepaalde tijd moet de werkgever de overeenkomst zelf opzeggen volgens de regels van het ontslagrecht. Een werknemer met een 0-uren contract kan na 6 maanden aanspraak maken op een vast aantal uren. Wat zegt de wet over het 0-uren contract?
Wat is een goed alternatief voor het 0-uren contract? Comfort Payroll.
Personeel langer in dienst houden. Het voordeel voor jouw bedrijf is dat je enkel loon betaalt over de gewerkte uren van de werknemers die je een 0-uren contract aanbiedt, tenzij dit minder is dan drie uur werk. Echter komen er meer zaken kijken bij het aanbieden van een 0-uren contract.
Nul uren contract Personeelsnet.
Met het nul uren contract sluit de werkgever een arbeidsovereenkomst met de werknemer, maar legt hierin geen vast aantal te werken uren vast. In plaats daarvan, staat in het 0 uren contract een clausule waarmee u de werknemer flexibel op kunt roepen.
Welke rechten heeft u bij een nul-urencontract? Juridisch Platform.
De werknemer weet namelijk niet of hij wel voldoende uren mag werken om zijn vaste lasten te kunnen betalen. Met name om deze reden is een werknemer vaak bang om een nul-urencontract aan te gaan met de werkgever. Een oproepcontract is een normaal contract!

Contacteer ons